Het logistieke bedrijf Dachser zet sterk in op de opleiding van jongeren. Het Duitse bedrijf, dat ook een vestiging heeft in Willebroek leidt in Duitsland 645 logistieke studenten op.

De HR -afdeling van de DACHSER-vestiging in Willebroek werkt nauw samen met o.a. de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, de Artevelde Hogeschool in Gent en Thomas More in Mechelen en Geel. Ook met OLVI Boom wordt al jaren samengewerkt. Jaarlijks komen er studenten stage doen en DACHSER zit in de jury van de eindproeven die de studenten moeten afleggen.

DACHSER biedt jongeren de ruimte om zich te ontwikkelen en wegwijs te geraken in de logistieke sector. “De basis voor een succesvolle carrière is gebouwd op een mix van theorie en praktijk gedurende deze tijd’’, zegt DACHSER CEO Bernhard Simon.

“Wij bieden kwalitatief hoogwaardige trainingen aan, die ons in staat stellen talent te stimuleren, kennis door te geven en vaardigheden en expertise te bevorderen. We leggen veel nadruk op het intern vervullen van onze vacatures, dat is de reden waarom we zo focussen op het ontwikkelen van talent’’, zegt Vera Weidemann, hoofd van Corporate Human Resources. Op dit moment doorlopen 35 logistieke specialisten het programma in Groot-Brittannië, Nederland, Polen, Tsjechië en Hongarije.

DACHSER werkt ook samen met de overheid en de VDAB. “We bieden jaarlijks stageplaatsen aan voor mensen in verschillende disciplines” zegt Nancy Broothaerts, HR-manager in Willebroek. “Mensen die zich omscholen worden eveneens begeleid in hun nieuwe omgeving”.