Antwerpen is door de reisgids Lonely Planet opgenomen in de top 10 ‘Best in Travel 2018’. Deze toonaangevende reisgids roept de stad uit tot een van de must visits voor reizigers en toeristen. 

Volgens Lonely Planet is Antwerpen de nieuwe ‘place to be’. Die selecteerde Antwerpen als een van de 10 beste steden om het komende jaar te bezoeken. Voor Lonely Planet zijn de hoogtepunten van de stad o.m. het Museum Plantin-Moretus, het oeuvre van Rubens, het aanwezige erfgoed en Antwerpen als modestad. Ook het komende Barokjaar haalt Lonely Planet aan als een reden om Antwerpen te bezoeken in 2018. Voor Antwerpen is deze erkenning een opsteker. Lonely Planet is nl. een van de belangrijkste spelers op de internationale toerismemarkt.

Voor de verkiezing van ‘Best in Travel’ brengt de gids jaarlijks een panel van experts bij elkaar, reisjournalisten en professionals uit de sector. Dat selecteert dan de beste bestemmingen in verschillende categorieën: best city, best country, best region en best value. Het baseert zich daarvoor niet op bezoekerscijfers van voorgaande jaren, maar voorspelt welke plekken het komende jaar écht de moeite waard zijn.

Elke winnende locatie krijgt een eigen pagina met wervende verhalen en content ophttp://www.lonelyplanet.com/best-in-travel. De Best in Travel-campagne werd vandaag gelanceerd.