MERKSEM – Loopbaanboost heeft een nieuwe divisie binnen haar bedrijf opgestart. Die krijgt de naam Ondernemersboost en moet (toekomstige) zelfstandigen begeleiden bij vragen over hun carrière. De focus ligt op de ondernemer als persoon.

De laatste jaren doen steeds meer mensen een beroep op een loopbaancoach om hun eigen werksituatie eens kritisch te bekijken. Vaak wordt er gefocust op bedrijfsprocessen, financiële plannen, marketingaspecten, enzoverder, maar het gaat daarbij nooit over de ondernemer als persoon.

De oprichting van Ondernemersboost komt uit eigen ervaring. “Toen ik 3 jaar geleden zelf de stap zette van mijn bijberoep naar het fulltime zelfstandigenstatuut, was ik vooral gefocust op het administratieve en financiële proces”, legt Wouter Vanhove, oprichter van Ondernemersboost uit. “Op geen enkel moment stond ik stil bij mijn eigen persoon. Een coach had me toen sneller tot bepaalde beslissingen en afbakeningen kunnen brengen.”

Erkende coaches

Ondernemersboost moet dit hiaat opvullen. Zowel starters als ervaren zelfstandigen krijgen er een individueel traject aangeboden.

Ondernemersboost werkt daarbij met VDAB erkende carrièrecoaches. Met Cathy Camertijn aan boord heeft het bedrijf meteen ook een ervaren iemand onder de vleugels. ““Ik heb de afgelopen 3 jaar continu zelfstandigen gecoacht door hen een spiegel voor te houden. Ik ken dus het klappen van de zweep”, meent Cathy Camertijn.