Luc Graré maakt carrière in zonne-energie

lucLuc Graré bouwt zijn internationale carrière verder uit. De Antwerpenaar bekleedt sinds enkele tijd een topfunctie bij het Noorse bedrijf REC, een toonaangevende producent van zonnepanelen. Luc Graré werd in dit opzicht mee opgenomen in de raad van bestuur van SolarPower Europe, de Europese sectorvereniging van de bedrijven die actief zijn in zonne-energie.

Hij was eerder al aan de slag bij multinationale ondernemingen als LG Electronics, Agfa en Xerox. Luc Graré bleef al die tijd evenwel discreet in de schaduw. Bij zijn overstap naar REC Solar brak hij evenwel internationaal verder door. REC Solar werkt op de volledige waardeketen aan zonne-energie, controleert onderhand liefst 1.3 GW aan productiecapaciteit en realiseerde verleden jaar een omzet van 755 miljoen dollar. De groep stelt zo’n 2000 mensen tewerk. REC Solar heeft een sterke marktpositie opgebouwd in oa. Duitsland.

Luc Graré stuurt het bedrijf vanuit de sales en de marketing mee aan. Hij werd nu ook mee opgenomen in de raad van bestuur van de SolarPower Europe, een organisatie die het wettelijk kader wil creëren waarin de groeimarkt van zonne-energie zich verder kan ontwikkelen.

REC Solar maakt deel uit van Bluestar Elkem, eveneens uit Noorwegen.