BRECHT – Luyckx heeft samen met 3D-Consult de joint venture Ultimated opgericht. De nieuwe vennootschap bundelt het beste van beide bedrijven: Luyckx uit Brecht specialiseert zich in distributie en service van machines, terwijl het Mechelse 3D-consult expert is in landmeten en 3D-machinesturing.

Ultimated is de eerste onestopshop die bedrijven in de (wegen)bouw en grondverzet een begeleiding op maat biedt rond plaatsbepaling. Klanten kunnen er terecht voor advies, huur, aankoop en installatie van 2D- en 3D-machinesturing en landmeetkundige apparaten. Ook de omzetting van plannen en volumemetingen met drones behoort het aanbod .

“We hebben al meermaals succesvol samengewerkt met Bram van Campenhout en Wim Cools, eigenaars van 3D-Consult. Zij hebben veel praktijkervaring in machinesturing en landmeetkunde. Hun kennis vult ons aanbod perfect aan. Daarom gaan we nu nauwer samenwerken. Zo bieden we onze klanten een aanzienlijke meerwaarde”, klinkt het bij Luyckx.

Ultimated speelt in op de evolutie in de sector, waarbij 3D-machinestruing een belangrijkere rol zal spelen. Het versnelt en vergemakkelijkt het werk van de machinist, vermindert het aantal verplaatsingen en graafbewegingen, en vergroot het rendement van machines. “Bovendien wordt de precisie en veiligheid flink opgedreven”, aldus Sam van Campenhout, die Ultimated zal leiden.