Lyreco kampioen in kantoorbenodigheden

lyrecoLyreco Benelux is als specialist in kantoorbenodigheden een discreet weggestoken bedrijf. Vanuit Berchem worden niettemin zo’n 500 mensen aangestuurd die zowat het hele land bevoorraden. Lyreco heeft zich als Franse groep opgewerkt tot marktleider in de Benelux. Het nam daartoe verscheidene lokale ondernemingen over. Zo Vermeiren, Ageropa en de kantoordivisie van Ahrend.

In die snelle expansie wordt sinds kort de dienstverlening naar de klanten toe uitgebreid. Er gaan in dit opzicht elke dag 20.000 dozen weg uit Vottem, het distributiecenter van de groep. Dat betekent 1,25 miljoen leveringen per jaar. De trucks van Lyreco leggen in dit opzicht honderdduizenden kilometers af.

Om de integratie van de klanten nog verder te versterken in Lyreco Benelux begonnen met zogenaamde managed print-services op locatie. Lyreco belevert de klanten drie jaar gratis met printers. De bedrijven moeten enkel nog de nodige toner bij Lyreco bestellen.

Eerder lanceerde Lyreco al een service in de belevering van stempels. Klanten kunnen hun stempel bestellen via de webshop en die laten personaliseren. Ze krijgen die de volgende dag al beleverd.

Nieuw is ook de belevering van lampen voor zowel het kantoor als voor de productie-omgeving.

Lyreco tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 220 miljoen euro.