Vanop de luchthaven van Deurne heeft VLM Airlines vandaag zijn comeback gemaakt op de route tussen Antwerpen en London City Airport.  Het vliegtuig dat die eer te beurt viel was een Fokker 50, één van de zes Fokkers van VLM Airlines. 

“Vandaag vieren wij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Wij zijn trots om terug te zijn. Vastberadener en veerkrachtiger dan ooit tevoren”, aldus Harm Prins, CEO van VLM Airlines. “Iedereen in ons bedrijf is enorm verheugd dat VLM Airlines opnieuw zijn diensten aanbiedt vanuit Antwerpen en Londen.”

VLM Airlines vliegt op maandag, dinsdag en woensdag driemaal per dag heen en terug. Op donderdag en vrijdag zijn er zelfs vier retourvluchten. Op zondag vliegt VLM Airlines tweemaal heen en terug tussen Antwerpen en Londen City.

VLM vliegt via een omweg

VLM vliegt als het ware via een ‘omweg’ vanop Deurne naar Londen. In feite is VLM Airlines een Sloveense maatschappij die een vergunning heeft om te vliegen vanop Deurne. VLM Airlines is dus een maatschappij naar Sloveens recht die eigendom is van SHS Antwerp Aviation N.V., wat op zijn beurt een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V..Deze is voor 60 % in Nederlandse handen  en voor 40 % eigendom van Chinese investeerders.

SHS Antwerp Aviation is de opvolger van VLM Airlines N.V., dat op 22 juni 2016 zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines N.V.