Studiebureau Macobo uit Tessenderlo neemt zijn Antwerpse sectorgenoot ‘Stabiliteitsingenieurs Jan Van Aelst’. Macobo Group telt nu 65 medewerkers en opereert vanuit diverse locaties in België en Dubai. 

CEO ir. Natalie Vanderschaeghe van Macobo prijst de bijzondere expertise en goede faam van ingenieursbureau Jan Van Aalst. “Het is een high-end bouwkundig ingenieursbureau, dat actief meedenkt over stabiliteitsoplossingen die bijdragen tot de architecturale vormgeving van elk project. En dat sluit netjes aan bij de visie van Macobo,” zegt Vanderschaeghe. 

Macobo was al geruime tijd op zoek naar uitbreiding van de afdeling stabiliteit, aldus Vanderschaeghe. “Het is een mooie kans om op een gezonde manier verder te groeien. Ook de regionale uitbreiding is belangrijk”.  

Ir. Jan Van Aelst blijft aan het roer staan: “Ik heb in 1984 de zaak overgenomen van mijn vader en uitgebouwd naar een kantoor met zeven ingenieurs en zeven tekenaars. Je kan dus wel zeggen dat het mijn levenswerk is. Ik laat het met volle overtuiging over aan Macobo, die de continuïteit voor personeel en klanten verzekerd.” 

Macobo, een allround studiebureau, en Jan Van Aelst, stabiliteitsingenieurs helpen projectontwikkelaars, architecten en overheidsdiensten met de engineering van hun bouw- en infrastructuurprojecten.