Licht-klank-video specialist PFL, trouwe partner-leverancier van de ‘Made in Live’ events, heeft zijn nieuwe kantoorgebouw en opslagruimten in gebruik genomen in Beerse. ‘Made in’ kreeg een inkijk in het gloednieuwe pand.

Nieuwbouw van 3 000 m²

Naast kantoren en magazijnen heeft het nieuwe pand aan Rouwbergskens in het industriepark van Beerse-Zuid, twee videomontagestudio’s en een Green/Blue key opnamestudio. LV Architecten uit Wuustwezel tekenden voor het ontwerp. Prijskaartje van het vastgoed, inclusief grondaankopen: 2,1 miljoen euro. Met de nieuwe locatie zit PFL alvast goed, want het aanpalend perceel kan verworven worden als er moet uitgebreid worden.

Bijna 20 jaar PFL

De officiële opening zal in 2018 plaatsvinden als PFL zijn 20 ste verjaardag viert. Zaakvoerders Dominic De Gruyter en Lucien Smolders richtten het op in 1998 nadat ze zich al ettelijke jaren bezighielden met het organiseren van evenementen als hobby en in bijberoep.
In de loop der jaren namen De Gruyter en Smolders verschillende bedrijven over en integreerden die in PFL. Op die manier haalden zij de juiste competenties, kennis en materialen in huis.

One-Stop-Shopping

Intussen is PFL uitgegroeid tot een topspecialist in licht, geluid en video die elk evenement van A tot Z met eigen middelen aankan. Of het nu gaat over een congres, een personeelsfeest, een jubileumviering, een opendeurdag of muziekfestivals, waarmee het allemaal begon.
“PFL is een servicebedrijf waar de klantbeleving voorop staat”, zegt Dominic De Gruyter. “In onze branche wordt vaak met freelancers gewerkt, maar om onze service te garanderen geloven wij vooral in de toewijding en passie van onze 21 vaste medewerkers. We zijn trouwens steeds op zoek naar krachten die ons team willen versterken.”
“Wereldwijd, met een grote focus op Europa, doen wij een 1 400 producties per jaar. Dit aantal groeit nog steeds, maar lokale verankering blijft heel belangrijk voor PFL”, vult Lucien Smolders aan.

Blijven investeren en innoveren

Dominic De Gruyter: “Onze Webcasting faciliteiten via het internet of het 4G netwerk betekenen een aanzienlijke tijdsoptimalisering en reiskostenreductie voor onze corporate klanten. Op die manier kunnen ze grote groepen mensen bereiken op een zeer ecologische en kosten-effectieve manier.”
Ook in de volledig nieuwe tak ‘Digital Signage’ heeft PFL geïnvesteerd met installaties van 1 tot 1 000 schermen die centraal worden aangestuurd. Naast verhuur heeft PFL nu ook een verkoopafdeling o.l.v. Valentijn Daman die focust op het plaatsen van vaste installaties: oplossingen voor boardrooms, polyvalente zalen, LED walls, communicatieschermen, enz.
PFL zal het lopend boekjaar afsluiten met een omzet van 3 miljoen euro die grotendeels bij de grotere bedrijven wordt gerealiseerd.

1 maart 2018 ‘Made in Kempen Live’ @PFL

Dominique De Pesseroy, business manager ‘Made in’: “We zijn blij dat opnieuw een van onze structurele Made in Live-leveranciers zijn locatie ter beschikking stelt voor ‘Made in Kempen Live’. Vorig jaar vond ons event plaats bij een andere trouwe partner, Rent a Lounge. Dat PFL zijn locatie niet verhuurt voor events, maar die uitzonderlijk openstelt voor ‘Made in’, maakt het bijzonder. We zoeken telkens naar unieke belevenisruimten. In 2018 gaan we met Kempen voor de  vierde keer Live en over alle regio’s heen zal dat de 14de editie worden. In ons volgend eventjaar zetten we sterk in op innovatie, maar behouden we onze kerndoelstelling: Kempense decision makers samenbrengen, inspireren met interessante lokale verhalen en onderling connecteren.”