Manutech onderhoudt rolbruggen en hijsinstallaties

Manutech runt een onderhoudsprogramma voor rolbruggen en hijsinstallaties dat een renovatie van de installaties veel goedkoper maakt dan de aankoop van nieuwe. Het bedrijf uit Kontich gaat ervan uit dat staalbouwconstructies op zichzelf nagenoeg onverslijtbaar zijn. Het gaat vooral om het onderhoud van de componenten. Het bedrijf is overigens op zoek naar onderhoudstechnici.

Met zijn Quality Maintenance Management onderhoudt Manutech oa. rolbruggen, portaal- en hangkranen, staaldraadkabels, radiobesturingen, grijpers, lasthaken enz. Het bedrijf werd destijds in 1986 opgericht. Het levert en installeert alle onderdelen en toebehoren voor kranen en takels. Het bedrijf heeft van het doelgericht onderhoud van de installaties een van zijn kernactiviteiten gemaakt.

“Wij gaan ervan uit dat de renovatie van een bestaande rolbrug of hijsinstallatie veel goedkoper is terwijl het bedrijf tevens kan blijven beschikken over de oerdegelijke kwaliteit die destijds bij de bouw van dergelijke installaties werd gehanteerd”, zei gedelegeerd bestuurder Christophe Van Dessel in een gesprek met de website KMO-insider. “Het zijn immers de elektro- en andere componenten die aan slijtage onderhevig zijn. De componenten die versleten zijn worden door Manutech vakkundig vervangen en dit kan vaak ter plaatse.”

Het Quality Maintenance Management van Manutech is een preventief onderhoudscontract waarbij de installaties pro-actief en oplossingsgericht beheerd worden. Zo wordt het risico op een stilstand tijdens de productie verminderd.

Naast preventief onderhoud zorgt Manutech nog voor herstellingen en aanpassingen, het opstellen van checklists en historieken, het bijwonen en opvolgen van verplichte keuringen terwijl het bedrijf ook permanent standby is met zijn servicewagens.