ANTWERPEN – Onbeperkt verlof™ werkt! De titel trekt meteen de aandacht en ook de inhoud kon de jury op de Belgian HR Pioneer Awards overtuigen. Het leverde het Antwerpse communicatiebureau Marbles een trofee en mediapakket ter waarde van 33.535 euro op.

De Belgian HR Pioneer Awards zijn een initiatief van Trends en Kanaal Z. Ze onderstrepen het belang van communicatie, creativiteit en creatie in de HR-sector. De jury verkoos de case van Marbles boven die van Scania, Van Dievel, 361° en The Oval Office.

Ceo Tom Herrijgers besliste twee jaar geleden om zijn team betaald onbeperkt verlof™ te geven. Het is een onderdeel van een globale Employer Brandingstrategie waarin zelfsturing met vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen centraal staan.

“Onze medewerkers werken regelmatig en hard”, bevestigt Tom Herrijgers. “Alleen heb je soms een time-out nodig om productief te blijven. Dan kan je daar geen getal op plakken, vind ik. Daarom zeggen we onbeperkt. Hoeveel dagen dat precies zijn, kiest iedereen zelf zolang de job maar wordt uitgevoerd. Het geeft iedereen heel wat verantwoordelijkheid, maar tegelijk motiveert en inspireert het ook.”

Vernieuwende HR-aanpak

De award voor Marbles is een bevestiging dat hun creatieve aanpak werkt. Vacatures worden razendsnel ingevuld en werknemers zijn gelukkiger dan ooit, zowel op de werkvloer en daardoor ook in hun privéleven.

“Met ons verhaal wil ik ook andere bedrijven inspireren om op een andere en creatieve manier aan marketing te doen. Denk outside the box en kom uit je comfortzone”, aldus Tom Herrijgers.