De Nederlander Marc van Heel (53) treedt toe tot de Raad van Bestuur van bank-verzekeraar Argenta. Dat meldt de financiële groep in een persbericht. 

Afgelopen maand werd van Heel benoemd als niet-uitvoerend bestuurder van de raden van bestuur van de Argenta en als lid van het risicocomité.

Marc van Heel heeft ruim 30 jaar ervaring in directie- en bestuurdersfuncties in de Nederlandse financiële sector, o.a. bij PIMCO, GSAM, BlackRock en JP Morgan. Vanaf 2016 werkte hij als adviseur voor De Nederlandsche Bank.

Marc van Heel volgt Dirk Van Rompuy op, die zich terugtrekt uit de raden van bestuur van Argenta. Dirk Van Rompuy blijft wel betrokken bij Argenta als bestuurder van Investar, de holding van de familie Van Rompuy die 86,69 % van de Argenta aandelen in handen heeft.

Blik op Nederland

Voorzitter van de Raad van Bestuur Jan Cerfontaine zegt dat Marc van Heel met de kennis en ervaring die hij heeft van de  Nederlandse bank- en verzekeringsmarkt een aanzienlijke versterking betekent. Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor Argenta op vlak van hypotheken en daaraan gekoppelde verzekeringsproducten. Daarnaast heeft van Heel ook een ruime kennis van pensioenspaarfondsen, institutionele beleggingen en vermogensbeheer, zegt Cerfontaine in een mededeling.

Argenta vierde vorig jaar zijn zestigjarig bestaan. Het is de vijfde bank en de tiende verzekeraar van België.