Marges Start People Services staan onder druk

dienstenchequeZelfs een uitgesproken marktleider als Start People Services heeft het niet makkelijk. De onderneming is als dienstenchequebedrijf sterk afhankelijk van de meest recente juridische ontwikkelingen in die sector en dat laat zijn sporen. Met 28,6 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten werd verleden jaar een achteruitgang van 2,3% genoteerd.

Dienstencheques zijn heel erg populair in België en dat beseft de overheid uiteraard ook. Vandaar de constante wijzigingen in de wettelijke en fiscale bepalingen terzake. De onderscheiden regeringen zien de dienstencheques als makkelijke inkomstenbronnen en graaien geregeld diep in de kas.

Met een omzet over 2014 van 28,2 miljoen euro heeft Start People Services verleden jaar nog relatief goed standgehouden. Maar bijkomende beperkingen in het gebruik van de cheques en verminderde fiscale aftrekmogelijkheden laten nu al uitschijnen dat de cijfers voor dit jaar verder onder druk zullen blijven staan, meent gedelegeerd bestuurder Christophe Petit in zijn commentaar bij de jaarrekening. Die werd onlangs gedeponeerd bij de Nationale Bank.

Start People Services stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk en maakt deel uit van de groep USG People.