Massale vraag naar beveiligingsagenten

securitasBij de vele beveiligingsbedrijven stond de telefoon gisteren roodgloeiend. Nogal wat ondernemingen informeerden naar de mogelijkheid om extra veiligheidspersoneel te posteren bij de fabrieksinstallaties of de kantoorgebouwen. In die mate dat de beveiligingsbedrijven niet konden beantwoorden aan de massale vraag.

De bomaanslagen in Zaventem en Brussel hebben nogal wat bedrijfsleiders plots geconfronteerd met de vaststelling dat ook hun bedrijven wel eens het doelwit zouden kunnen vormen van een aanslag. In nogal wat bedrijven is de toegang tot het terrein veelal maar in beperkte mate beveiligd. Er zitten dan ook veel gaten in het net.

Vandaar de vele telefoons bij bedrijven als Seris Security, Securitas, Group 4 Security (G4S), Citizenguard, Trigion Security (Facilicom))  e.a. Ook in en om de haveninstallaties was er duidelijk nood aan extra mankracht. DMG Security, Flanders Port Security, Ceulemans Security e.a. kregen opvallend veel vraag naar onmiddellijk inzetbare bewakers. In welke mate de beveiligingsbedrijven daar konden op ingaan is niet vrijgegeven – veiligheid voor alles.

Ook bij de installateurs van elektronische alarmsystemen stond de telefoon niet stil. Bij AB and D Security Systems en Sterckens Security werden flink wat meer vragen beantwoord dan normaal.