imec.istart, het incubatieplatform van imec, zet samen met investeringspartners Mediahuis – onder meer uitgever van ‘Made in’ –, Medialaan, Telenet en Barco een nieuw initiatief op om te investeren in start-ups die actief zijn in de media, de telecom of de entertainment sector. VRT Sandbox en Medianet Vlaanderen werken mee als ondersteunende partners in dit sectorspecifieke initiatief bovenop de reguliere imec.istart werking.

Naast een financiële ondersteuning van 50.000 euro zullen de geselecteerde start-ups ondersteuning op het vlak van business modeling, user experience en coaching door ervaren mentoren ontvangen. De samenwerking kadert in de doelstelling van Mediahuis om meer aansluiting te vinden met de start-up wereld, om zo de eigen innovatie te versnellen en te versterken.

Deze eerste imec.istart call 2017 is het derde bijzondere spoor dat imec.istart volgt sinds de lancering van Blue Health en Logistics & Mobility in 2015.

Sven De Cleyn, programma manager imec.istart, licht toe waarom het zo belangrijk is dat imec dergelijke gespecialiseerde trajecten stimuleert: “Lokaal ondernemerschap wordt reeds door een breed spectrum van incubatoren ondersteund in België. Met deze gespecialiseerde trajecten zorgt imec.istart ervoor dat de geselecteerde deelnemers de beste coaching en mentoring krijgen door hen rechtstreeks in contact te brengen met experten. Op die manier neemt het succes percentage toe.”

De oproep om geïnteresseerde start-ups in media, telecom of entertainment te werven loopt nog tot en met 1 februari 2017. Alle info vindt u hier.

Start-ups die zich kandidaat stellen, moeten hun idee voor een jury brengen. Die zal bestaan uit vertegenwoordigers van de verschillende partners die dit specifieke programma ondersteunen en de algemene imec.istart jury.

Imec.istart heeft tot nu toe meer dan 120 bedrijven begeleid. In 2015 behaalde imec.istart de vierde plaats in de categorie ‘Top University Business Accelerators’ van UBI Global, een benchmark referentie die meer dan 500 incubatieprogramma’s van over de hele wereld doorlicht.