ANTWERPEN – Mediahuis, het bedrijf achter Made in Antwerpen, heeft voor het tweede jaar op rij een stek verworven in de top 10 van meest aantrekkelijke privéwerkgevers in België. Bij de openbare besturen haalt de stad Antwerpen een 5de plaats binnen in de enquête van uitzendbureau Randstad.

Uitzendbureau Randstad voerde een enquête bij 11.000 respondenten. Van degenen die het bedrijf kennen, zegt 47% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Janssen Pharmaceutica haalt het nipt voor UCB en TUI. Daarmee wint het farmabedrijf voor de vierde keer de Randstad Award en evenaart zo het record van GlaxoSmithKline. Op de erelijst volgt het bedrijf DEME op, die vorig jaar op 1 stonden.

Mediahuis staat in de top 10 op een 7de plaats. “44,5% van degenen die ons bedrijf kennen, zegt graag tot zeer graag bij ons te willen werken. Een cijfer om terecht fier op te zijn”, klinkt het bij Mediahuis.

Andere bedrijven in het klassement zijn bekende namen als UCB, TUI, Jan De Nul, Mercedes-Benz, Procter&Gamble en VRT. Toch zijn ze allemaal aan elkaar gewaagd, want nooit eerder in de geschiedenis was het verschil tussen de nummer één en tien zo beperkt: nauwelijks vier procentpunten.

Stad Antwerpen op plaats 5

Bij de lokale besturen die dit jaar als aparte categorie werden onderzocht, zijn het de steden Gent (Nederlandstalig) en Namen (Franstalig) die als meest aantrekkelijke werkgevers eindigden. Gent haalt het voor Brussel en Hasselt. De stad Antwerpen prijkt op een mooie vijfde plaats in het rijtje Vlaamse steden.