Antwerpen – Woensdagnamiddag 27 september slaan de stad Antwerpen, Jobat.be en VDAB voor de derde keer de handen in elkaar om de regionale Jobbeurs te organiseren. Het aantal vacatures is in 15 jaar nog nooit zo hoog geweest. 46 bedrijven zijn ingeschreven.

Schepen voor haven, industrie en werk Marc Van Peel: “Dat deze jobbeurs Antwerpse werkzoekenden bereikt, bewijzen de cijfers van vorig jaar. Vorig jaar kwam 95% van de bezoekers uit de provincie Antwerpen. Daarvan kwam 55% uit de stad Antwerpen zelf. Bovendien vonden 7 op de 10 standhouders een geschikte match tussen de bezoekers en hun openstaande vacatures.”

Arbeidsmarktcijfers

Eind augustus 2017 telde stad Antwerpen 34 925 niet-werkende werkzoekenden. Dat is een daling van ruim 1 700 personen (-4,8%) op jaarbasis. De werkloosheidsgraad kwam uit op 15,2%.
In de stad Antwerpen staan bij VDAB ruim 3 400 jobs open in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten die rechtstreeks aan VDAB gemeld werden.
De laatste 12 maanden (september 2016 – augustus 2017) ontving VDAB 24 891 vacatures in de stad Antwerpen. Dat is 14% meer ten opzichte van het jaar daarvoor. De vacatures voor middengeschoolden kenden over 12 maanden bekeken de sterkste stijging (+23%).
Eind augustus stonden in Antwerpen vooral vacatures open voor gespecialiseerde administratieve medewerkers, verkopers, bouwvakkers en bouwtechnici, schoonmaak- en onderhoudspersoneel, horecapersoneel, informatici en ICT-medewerkers en leidinggevende profielen.

Aanbod op de beurs

Ook dit jaar zullen meer jobs beschikbaar zijn voor midden- en hooggeschoolden, omdat bedrijven vooral op zoek zijn naar kandidaten met een specifieke opleiding. Maar ook ‘hands-on’ professionals zoals technische profielen en bouwprofielen zijn gegeerd. Daarnaast zijn er heel wat bedrijven op zoek naar medewerkers in logistiek, administratie, HR, IT, techniek en verkoop.

WaardenFit-test als belangrijke waardenmeter voor potentiële werkgevers

Jobat.be stelt op Jobbeurs Antwerpen voor het eerst de WaardenFit-test voor. Zo ontdekken werkzoekende welke waarden voor hen, in hun job, belangrijk zijn. De testresultaten kunnen ze toevoegen aan hun profiel op de website van Jobat.be.

Talentenstroom

Talentenstroom, job- en opleidingspunt haven en logistiek, was ook vorig jaar aanwezig en helpt werkzoekenden via de juiste opleidingen zodat ze erna kunnen solliciteren voor een job als expediteur, scheepsagent of douanedeclarant. Dergelijke job zijn vaak nog te weinig gekend, terwijl er heel wat opportuniteiten liggen.

Praktisch

De regionale jobbeurs vindt plaats woensdag 27 september van 14 tot 19 uur in BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem.