Antwerpen – Vanaf nu is cPark, de gratis mobiele app om parkeerboetes te vermijden, ook beschikbaar in Antwerpen. 

Hadrien Crespin, oprichter cPark: “Met de nieuwe cPark app weet je telkens in welke parkeerzone je bent en wat het risico op controle is.” 

cPark informeert op twee manieren

Deze app geeft de verschillende parkeerzones weer op een kaart. Je weet dus altijd of parkeren gratis, met parkeerschijf dan wel betalend is. Bovendien toont de app de tarieven, de dienstregelingen en de maximale parkeertijd van de zone waarin je je bevindt. Je riskeert dus geen boete meer omdat je niet wist dat je moest betalen of een parkeerschijf moest gebruiken. Zo kan je ook je parkeerkosten verlagen door te parkeren in een gunstigere zone.
Bovendien geeft cPark het risico op controle weer op de plaats waar je wagen is geparkeerd, afhankelijk van de tijd van de dag. Je wordt verwittigd als een parkeerwachter in de buurt gemeld is of als jouw parkeertijd is afgelopen.

cPark community

In Brussel is de app al enkele maanden actief. cPark heeft er al meer dan 5.000 gebruikers en er worden bijna 500 controles per maand gemeld.
“Het succes van cPark in Brussel overstijgt onze verwachtingen. En dat enkel door mond-tot-mondreclame. We zijn klaar om alle grote steden van het land te veroveren. Nu is Antwerpen aan de beurt. Onze ambitie is om tegen eind 2017 meer dan 20.000 gebruikers te hebben”, zegt Hadrien Crespin.
De cPark icommunity is heel belangrijk, want dankzij hen worden de risico’s op controle in de app berekend. Elke gebruiker kan een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt.
De cPark app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via cpark.app.link.

Over cPark

cPark is een Brusselse start-up opgericht door Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux. cPark maakt sinds mei 2017 deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.