Meubelen Van Ende stopt ermee

hamertimeNa meer dan 40 jaar sluiten de deuren van de bekende zaak ‘Meubelen Van Ende’ in Schilde. De kleinkinderen stoppen ermee.

Meubelen Van Ende aan de Turnhoutsebaan in Schilde was al die jaren zoveel als een heus icoon. Niet alleen tot ver uit de Kempen kwamen de klanten naar het aantrekkelijke meubelparadijs. In de 3500 vierkante meter aan opslagruimte was het aanbod aan meubelen ontzettend groot. Alle grote merken als Beka, De Munck, Auping en Stressless waren er present. Men kon er zowel slaapkamers, eetkamers, keukens als deco-artikelen kopen.

Meubelen Van Ende werd destijds opgezet door grootvader Van Ende. Zijn kinderen gingen al die jaren door op het elan maar in de harde concurrentiestrijd met de IKEA’s van deze wereld is het enthousiasme vandaag weg. De kleinkinderen hebben daarom beslist om de zaak leeg te halen en het logistiek goed gelegen pand een andere bestemming te geven. Welke richting het uitgaat is evenwel nog niet bekend.

Ondertussen staat de zaak nog altijd vol met prachtige meubelen zoals volledige eetkamers, bedden, kasten en salons. Meubelen Van Ende zal daarom nog een laatste maal stunten door de volledige inboedel online te veilen.
Alle kavels worden aangeboden aan ongeveer 10%´van de oorspronkelijke vraagprijs.

Het veilinghuis ‘Hammertime’ uit Stabroek zal de online veiling in goede banen leiden. Vanaf april kan iedereen meebieden via www.hammertime.be en een gouden zaak doen.