Millennium Trucks zoekt nog werknemers

millenniumMillennium Trucks runt sinds enkele maanden een eigen depannagedienst. Het Antwerpse autobedrijf deed tot voor kort vooral in aankoop en verkoop van trucks, tractors, trailers e.a. voor de export. “Wij depanneren zowel trucks als personenwagens,” zegt Jennifer Verbruggen. “Wij hebben ons dienstenaanbod in de sector verruimd. We doen vandaag net zo goed aan goederenvervoer, exploiteren een eigen hersteldienst en verhuren zelfs auto’s.”

Millennium Trucks
is met zijn Oost-Europese zaakvoerder, Sergei Lobkis vooral op aankoop en verkoop voor landen als Rusland georiënteerd. Het bedrijf speurt oa. in Frankrijk tweedehands trucks en trailers op die op transport gezet worden naar Moskou en landen in de buurt. De groep heeft trouwens ook een eigen filiaal in Polen. De meeste transporten gaan effectief naar Oost-Europa maar ook Afrika en het Midden-Oosten worden geregeld aangedaan. In de afgelopen maanden zijn verscheidene voertuigen naar Irak vertrokken.

De kraanwagens van Millennuim Transport worden vooral ingezet voor grote transporten. Generatoren bv. Maar ook bouwmaterialen, bureaucontainers, machines. Het vervoer gebeurt met gekwalificeerde chauffeurs die hun trucks goed onder controle hebben.

De bakbeesten van Millennium Trucks zul je voortaan nog meer op de autowegen zien dan vroeger. Ze worden binnen de recent opgezette depannagedienst ingeschakeld om defecte trucks, bussen maar ook gewone personenwagens op te halen. Het bedrijf heeft in nauwelijks enkele maanden tijd in een relatief moeilijke omgeving een eigen marktpositie opgebouwd. “Wij werken zonder start premie,” zegt Jennifer Verbruggen. “Onze prijzen liggen in dit opzicht ook heel laag. Wij reageren bovendien heel snel op eventuele oproepen.”

Millennium Trucks opereert vandaag vanop de Luithagen. De onderneming werkte eerder vanuit de Kempen. Het bedrijf stelt zo’n 10 mensen aan het werk en is op zoek naar bijkomende werknemers.