Antwerpen – Wat ooit begon als een toevallige ontmoeting tussen een Londonse foodie van Noord-Indische origine en een Antwerpse dj met een voorliefde voor spicy food, draaide uit op een grote lovestory én een walhalla voor de Indische keuken. Eerst met twee succesvolle foodtrucks en vanaf 2 februari heeft Mission Masala ook een vast restaurant op de Antwerpse Troonplaats.

Zaakvoerders Tim en Pavan: “Onze foodtrucks reizen gans het land af, maar een vaste stek voelt aan als thuiskomen.”

Eerst de lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim, en dus ook van Mission Masala, begon bijna 13 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over en ze huwden vijf jaar geleden volgens de Sikh traditie. 
Van kleins af aan stond Pavan bij haar moeder achter het fornuis. Al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers én ‘verslaafd’ aan spicy food.

En dan het foodtruck verhaal

Ongeveer vier jaar geleden bundelden de twee hun krachten en passies ook professioneel, met de oprichting van hun eigen foodtruck die Mission Masala gedoopt werd. Twee jaar laten kwam er een tweede bij: Bombay BBQ. De voorbije jaren stonden beide foodtrucks op grote festivals zoals Pukkelpop, Gent Jazz en Laundry Day.

Tijd voor een vaste stek met Mission Masala

Waar kan je in Antwerpen ‘good Indian food’ eten? Dat antwoord moest Pavan schuldig blijven. En daarom leek de opstart van een vaste stek op de Troonplaats een logische volgende stap.
“Met onze foodtrucks staan we vaak vele dagen buiten en dat gevoel vinden we nog steeds fantastisch. Daarom hebben we bewust gekozen voor een pand met groot terras om diezelfde sfeer te krijgen. En als de zon niet schijnt, garanderen we binnen het hele jaar door Indian Summer vibes!”, zegt Tim enthousiast.

Het concept: traditioneel Indisch met internationale moderne inspiratie

Wat stoofvlees-friet voor de Belg is, is Indian curry voor de Britten. Zo ervan de meesten onder ons de Indische keuken. Maar die heeft veel meer te bieden, en is ongelofelijk divers en uitgebreid, met opties voor vegetariërs, veganisten én meat lovers. Mission Masala zet de Indische keuken op de kaart, zoals je die momenteel alleen aantreft in Londen, Berlijn, LA en Parijs, waar een nieuwe generatie van Aziatische chefs is opgestaan die de Indische keuken met ‘urban coolness’ brengt.
De voorbije jaren hebben Pavan en Tim samen en apart zowat de hele wereld afgereisd. De twee dedicated foodies deden zo heel wat inspiratie op en proefden gerechten van over de hele wereld. Al deze input filterden ze en namen ze mee aan boord van hun eigen droomplek.