Mobile Vikings zetten tournee in op de Meir

viking Mobile Vikings is sinds vele jaren gevestigd in Hasselt maar lang niet alle 250.000 leden zijn daarvan op de hoogte. De aanbieder van mobiel telefoon- en dataverkeer beperkt zich immers strikt tot een digitaal contact met haar leden. Voor het eerst sinds hun oprichting in 2009 stellen de Vikings zich tastbaar op. Tot het einde van de maand, zijn ze te vinden op de Antwerpse Meir. In Antwerpen bijten de Vikings de spits af van een tournee die in 2016 heel België zal doorkruisen.

“Dat staat inderdaad haaks op onze basisprincipes”, geeft Chief Viking Hans Similon toe. “Ons product is een digitaal product en dat geldt ook voor alle contacten met onze leden. Onze service wordt door vriend en vijand beschouwd als een toonbeeld voor de hele sector, en toch hebben we geen winkels of servicecenters zoals de grotere telecombedrijven. Viking worden, het maken van keuzes of wijzigingen in je bundel, gedetailleerde informatie over je verbruik, herladen van je simkaart,…: het gebeurt allemaal digitaal via onze website of de Viking App. Dat is geen nalatigheid: het is een bewuste keuze. Digitale dienstverlening laat zich makkelijk automatiseren, en een doorgetrokken rationalisering naar virtuele service laat ons toe om aantrekkelijke bundels te bieden aan superscherpe tarieven.”

“De tijdelijke popup-store tegenover de Wapper-fontein op de Antwerpse Meir is dan ook geen verkoopsplek. De hele bedoeling is om mensen mee te geven, in levende lijve te laten ontdekken wat het betekent om Mobile Viking te zijn. Denk aan bellen met de VoIP-dienst Viking Talk, een onderdompeling in exclusieve voordelen als de Viking Deals tot zelfs een live helpdesk ter plekke. Veel bedrijven evolueren van bricks naar clicks: van tastbaar naar virtueel. Wij doen naar goede gewoonte het omgekeerde. Dit is dus niet een eerste stap naar een keten van Mobile Vikings-shops: het is een tijdelijke promotietool integraal gericht op de ervaring. In een volgend stadium kijken we naar gelijkaardige initiatieven in andere Vlaamse steden.”,aldus Similon.

Deze eerste popup-store van Mobile Vikings komt tot stand in nauwe samenwerking met het jonge Antwerpse CityCubes en kadert zo integraal in het ecosysteem dat Mobile Vikings uitbouwt. Ze is open tot en met 26 maart 2016 op de Antwerpse Meir nummer 57.

Mobile Vikings is een snel groeiende aanbieder van mobiele telecommunicatie: voornamelijk prepaid telefoondiensten en mobiel dataverkeer. Mobile Vikings is onderdeel van VikingCo, gevestigd op de Hasseltse Corda Campus en een boegbeeld van industriële vernieuwing in Limburg.