Modern roro-autoschip te koop

ladybugNoteer het alvast in je agenda: donderdag 12 juni e.k. wordt een heus roro-autotransportschip geveild in het Antwerpse Crown Plaza Hotel. Het gaat om de MS C Ladybug, een Panamees schip dat al enkele maanden aan de ketting ligt in het vijfde havendok. De schuldeisers van de rederij Taiwan Maritime Transportation (TMT) wilden geen uitstel meer verlenen.

TMT blijkt 55 miljoen dollar aan schulden uitstaat te hebben bij zes verschillende schuldeisers. Daaronder enkele banken. Die hebben het gerechtelijk apparaat ingeschakeld om het Panamese schip eerst aan de ketting te laten liggen, onderhandelingen op te starten met TMT om naderhand bij het vastlopen van de gesprekken te besluiten tot een openbare verkoop van drie schepen van TMT. TMT is eigendom van de Taiwanese miljardair Nobu Su Hun.

De C Ladybug ligt al sinds 17 maart van verleden jaar in Antwerpen. Het schip lag aanvankelijk aangemeerd in het Deurganckdok maar nadat de trossen twee keer losgeslagen werden is het verplaatst naar het vijfde havendok. De bemanning is na heel veel strubbelingen enkele tijd geleden terug naar Taiwan gevlogen.

De verkoop is in handen gegeven van het Britse scheepvaartbedrijf Clarksons. Wat de transactie zal opbrengen is nog niet duidelijk. Het gaat in elk geval om een vrij nieuw schip. Het werd pas gebouwd in 2011 en is als roro-schip met zijn 7600 TEU heel modern uitgerust.