Blonde Mokke wil niet alleen Antwerpen veroveren

mokkeZe hebben zowat een jaar experimenten achter de rug in hun garage. De twee vrienden Louis Ballegeer en Johan Van Noten voeren sinds enkele weken hun eerste bestellingen Mokke’s uit, een nieuw gebrouwen bier waarmee ze resoluut de hele Belgische markt op willen. De Mokke is een blond bier dat met 6,5 graden ergens het midden houdt tussen een Pils en een Duvel.

Ze hebben elkaar uiteraard op café gevonden. Louis Ballegeer (Schilde) en Johan Van Noten (Berchem) houden van het goede leven en droomden al lang van hun eigen biermerk. Ze hebben er lang over gedaan, cursussen gevolgd en finaal de eerste brouwsels uitgeprobeerd in hun garage. Enkele tijd terug werden de eerste 2000 liter Mokke gebrouwen bij de brouwerij Pirlot in Zandhoven. Vandaag rijden beide enthousiastelingen langs horecazaken en cafés om de kwaliteiten van hun blonde meid aan te prijzen. Zo’n 15 horecazaken over heel Vlaanderen hebben de Mokke inmiddels al opgenomen in hun aanbod. Zo verscheidene restaurants en cafés aan de kust. Ook de Wijnegemse Drankenhandel.

Louis Ballegeer en Johan Van Noten hopen met de Mokke overigens een vorm van totaalproject in het café te kunnen lanceren. Ook opgemerkt? Hoe steeds meer mensen zelfs op café alleen maar met hun iphone, hun gsm of hun tablet bezig zijn? “Wij willen van het op café gaan weer een totaalgebeuren maken”, zegt Louis Ballegeer. “Met veel interactiviteit rond ons bier. Bierkaartjes waar je iets moet mee doen bv.”

Het is nu uiteraard afwachten hoe de klanten zullen reageren op de Mokke. Voor november en december zijn alvast nieuwe ladingen besteld bij Pirlot. Indien het wat mee zit kunnen de orders in de komende maanden verder opgevoerd worden. Louis en Johan dromen er zelfs van om met hun bier de exportmarkten op te gaan. Professionele brouwers zijn ze ondertussen wel nog niet. Het blijft alsnog een hobby. Louis Ballegeer is met Easy Life actief in de markt van de dienstencheques, Johan Van Noten is aan de slag in de autowereld.