Antwerpen —Op 28 november kondigde Andrew Bolton, hoofdcurator van The Costume Institute van The Metropolitan Museum of Art (The Met) in New York aan dat MoMu-curator Karen Van Godtsenhoven tot Associate Curator is benoemd. Van Godtsenhoven werkte acht jaar voor het ModeMuseum in Antwerpen als mode-expert 20ste en 21ste eeuw. 

Andrew Bolton: “We zijn bijzonder enthousiast Karen in ons team te mogen verwelkomen. Met Karen aan boord zullen we onze mode-expertise in het tentoonstellingsprogramma en de collecties enorm kunnen vergroten.”

Karen Van Godtsenhoven ‘meets The Met’

Het Metropolitan Museum of Art of “The Met” is een van de grootste kunstmusea van de wereld en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het museum heeft een enorm brede collectie kunstwerken.

In The Met zal Karen Van Godtsenhoven met Andrew Bolton en zijn team samenwerken aan het tentoonstellingsprogramma en de uitbreiding van de collectie. Ze zal ook betrokken worden bij de programmatie van De Vrienden van The Costume Institute dat de modeafdeling steunt in zijn acquisitie- en conservatiebeleid, tentoonstellings- en publicatie initiatieven.

Intussen is Van Godtsenhoven gestopt als curator van het ModeMuseum in Antwerpen: “Het was geen makkelijke beslissing want ik ben graag in Antwerpen. Tegelijk is het moeilijk om niet op zo’n kans in te gaan.”

Van Godtsenhoven trad op als curator en co-curator van meer dan 15 MoMu-tentoonstellingen waaronder hoogtepunten zoals The Antwerp Six (Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee), Happy Birthday Dear Academy n.a.v. de 50ste verjaardag van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Artesis Plantijn in 2014. Haar laatste MoMu-realisaties waren Game Changers: Reinventing the 20th–Century Silhouette (2016) en She Walks in Beauty, een retrospectieve expo van Olivier Theyskens die nog loopt in het MoMu tot 18 maart van volgend jaar.

Wie Van Godtsenhoven zal opvolgen bij het MoMu is nog een vraagteken. Omdat het museum van 19 maart 2018 tot september 2020 gesloten is voor renovatiewerken is de zoektocht iets minder accuut.