MONO Masterclass heeft zopas de tweede editie van het begeleidingstraject gelanceerd, een initiatief dat door MONO-stichter An Boone in het leven werd geroepen.

An Boone: “De MONO Masterclass is een uniek traject dat jonge, dynamische talenten de kans biedt te proeven van verschillende uitdagingen uit het dagelijkse bedrijfsleven.”

Met MONO praktijkervaring opdoen

MONO is een kort en krachtig traject waarin jong afgestudeerden praktijkgerichte ervaring opdoen. Een hands-on mentaliteit en teamwork stimuleert out-of-the-box denken, wat een essentiële vaardigheid vormt voor elke entrepreneur of intrapreneur van morgen.

“Mono zorgt voor kruisbestuiving door mensen met een verschillende background te laten samenwerken aan verschillende life time cases en dit over de vakgebieden heen”, zegt Jacob Leysen, talent van de 1ste editie.

“Gedurende drie maanden werken onze jonge talenten real life cases uit, aangereikt door het werkveld en worden ze begeleid door partners-experten tijdens het ganse traject. Ondersteund door hun persoonlijke coaches bouwen ze stap voor stap aan hun eigen ontwikkeling. Bovendien nemen de jongeren een kijkje in tal van innovatieve topbedrijven. Zo stappen de MONO-talenten op het einde van het traject de wereld in met een hoop ervaring en een uitgebreid netwerk”, zegt An Boone.

Medewerking van het bedrijfsleven gezocht

De Mono Masterclass werkt momenteel met talenten uit alle Vlaamse provincies en heeft tot doel zich nationaal te richten.
“Het Mono initiatief is VDAB- topman Fons Leroy genegen. En ook federaal Minister Alexander De Croo betuigde zijn steun aan Mono tijdens het slotevent van de eerste editie”, zegt An Boone.

“Ik geloof heel sterk in het praktijkgericht leren, zeker als men gecoacht wordt door ervaren managers en ondernemers. Op die manier maak je kennis met de waarden van ondernemingszin en -schap, maar ook met de competenties van de toekomst! Die zijn van belang om morgen je weg te maken op de arbeidsmarkt”, aldus Leroy.

Bedrijven uit de regio die een interessante uitdaging aan de Mono-talenten van morgen kunnen bieden of ondernemers die zelf een ondernemend talent willen begeleiden, kunnen zich via de website melden voor de volgende editie die in februari 2018 start.