Bayer ZeppelinBayer bestaat 150 jaar en viert dat met de tour van de Bayer Zeppelin langs Bayer vestigingen op de 5 continenten. Na Johannesburg, New York en Barcelona is van morgen donderdag 8 tot en met zaterdag 10 augustus Antwerpen aan de beurt. De vlucht is ook te volgen op deze wedstrijdpagina op facebook.

Het luchtschip, waar onder meer producten uit Antwerpen in verwerkt zijn, werd gebouwd in Leverkusen. Traditionele vliegtechnologie wordt gecombineerd met moderne materialen. Zo is er 1.500 m² gecoat doek verwerkt, is de gondola bedekt met de transparante kunststof Makrolon® dat in Antwerpen wordt geproduceerd en wordt het omhulsel beschermd door milieuvriendelijke en duurzame Bayer-bindmiddelen. Bayer koos voor een luchtschip om de materialen die het produceert, en die alom aanwezig zijn in het dagelijkse leven, voor iedereen zichtbaar te maken.

Donderdag maakte Kris Peeters een vlucht met de Bayer Zeppelin, lees het verslag hier bij gva.be

Voor Volker Weintritt , General Manager Bayer Antwerpen, is de komst van het luchtschip naar Antwerpen “een logische keuze gezien onze historiek en onze sterke aanwezigheid vandaag met ongeveer 800 gemotiveerde medewerkers.”