ANTWERPEN – Op zaterdag 2 juni houdt Motrac Handling & Cleaning voor de achtste keer de Belgian LindeCup. Daarbij gaat de exclusieve importeur van Linde-vorkheftrucks in België op zoek naar de beste heftruckchauffeur van het land.

De Belgian LindeCup vindt traditioneel plaats in de bedrijfshallen van Motrac Handling & Cleaning in Antwerpen. Deelnemers krijgen er de kans hun vakkennis, rijvaardigheid en precisie te demonstreren met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde Material Handling. Ze doorlopen een theorieronde, twee praktische voorronden en een ultiem finaleparcours.

Op de Belgian LindeCup komen chauffeurs uit heel België samen om hun passie voor de job te delen. Inschrijven is gratis en kan nog tot 25 mei. De top 3 wint een geldprijs en mag bovendien in september ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Duitsland. Die lokt jaarlijks zowat 20.000 toeschouwers.

Oog voor veiligheid

België is het distributieland bij uitstek, waar de heftruckchauffeur een belangrijke rol in zowat elke logistieke keten vervult. Snelheid en efficiëntie zijn daarbij twee stokwoorden, maar de Belgian LindeCup hecht ook aandacht aan veiligheid.

“Zowat 10 procent van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijkt te wijten aan de opleiding van de chauffeur of aan technische gebreken van de heftruck”, klinkt het bij Motrac. “Daarom worden kennis van veiligheid en techniek uitgebreid getest, naast precisie en snelheid. Wie deze wedstrijd wint, mag zich dan ook een jaar lang terecht op alle vlakken de beste heftruckchauffeur van België noemen.”