Multi Masters Group neemt ook Talentco over

nicolasDe Multi Masters Group gaat verder door op zijn elan. De Antwerpse groep neemt nu ook het Limburgse Talentco uit Hasselt over. De 15 personeelsleden en het management maken allemaal de overstap naar de Multi Masters Group.

Bestuurder Philip Paelinck van de Multi Masters Group: “Ons eigen bedrijf Techni Masters en Talentco zijn actief in dezelfde sector: het outsourcen van technische profielen. Met Techni Masters waren wij al actief in een groot deel van het land maar nog niet in Limburg. Deze overname is dus een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Nu kunnen we prat gaan op een volledige dekking van België. Aangezien we via Talentco aan de slag gaan in Limburg, kunnen we ook onze positie in Vlaams Brabant en een deel van Wallonië versterken.

“Voor het personeel en de klanten van Talentco zal er weinig veranderen. Alle activiteiten worden integraal overgenomen. Alle mensen blijven aan boord maar voeren voortaan hun taken uit onder de vleugels van de Multi Masters Group. En met de steun van de hele groep is het natuurlijk onze ambitie om de activiteiten verder uit te breiden.”

Multi Masters Group heeft vestigingen in heel België, onder meer in Zonhoven. “Op termijn is het de bedoeling om Talentco daar te huisvesten. Zo kunnen we onze diensten nog beter op elkaar afstemmen en de kwaliteit en de efficiëntie verder optimaliseren.”

De Multi Masters Group uit Merksem  is begonnen als Cleaning Masters in 1988. Vandaag is het een multidisciplinaire groep. Vader Paul de Schutter bouwde het schoonmaakbedrijf geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen en nam Cleaning Masters over.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merkennaam, Multi Masters Group.

De Multi Masters Group is vandaag opgebouwd uit acht divisies:

  • Techni Masters
  • Cleaning Masters: klassieke schoonmaak, industriële schoonmaak, ruitenwasserij, special cleaning
  • Green Masters: groen- en parkingonderhoud
  • Max & Masters: bedrijfscatering en organisatie van events
  • Construct Masters: las- en constructiewerken, shut downs, revisies
  • Mobility Masters: reiniging en onderhoud van alle soorten voertuigen
  • F&F Masters: gespecialiseerde reinigingen in de voedingsindustrie.
  • Hygi Masters: ongediertebeheersing, gebouwenzorg, sanitaire hygiëne, ophaaldienst overleden huisdieren

Op de foto (v.l.n.r.) Willem Broux, Philip Paelinck, Nicolas de Schutter en Caroline Maesen