Nacht van de KMO selecteert zes groeibedrijven

nachtDe jury bij de Nacht van de KMO heeft zes bedrijven geselecteerd die in aanmerking komen voor de prijs “meest belovende KMO van het jaar.” Het zijn ondernemingen die groeimogelijkheden tonen zowel in omzet als in werkgelegenheid en reputatie. Onder hen vijf Antwerpse bedrijven en één Brussels.

Tijdens de Nacht van de KMO op 18 maart e.k. is het erom te doen de inspanningen van verdienstelijke ondernemers in het zonnetje te zetten. De organisatoren gaan ervan uit dat er voor hen in de media veel te weinig positieve aandacht is. Vlaanderen draait voor 99% op KMO’s. Die zorgen voor bijna 70% van de privé-tewerkstelling. Ze creëerden ook 60% van de toegevoegde waarde. Niet iedereen is zich daar echter van bewust. Vandaar ook een initiatief als de Nacht van de KMO.

De zes geselecteerde KMO’s:

  • ATB Van der Weehe uit Ranst:  vanuit een ecologische en sociale visie gaat het tuinaannemingsbedrijf resoluut voor milieuvriendelijke technologieën.
  • 3D-ict uit Antwerpen: een veelzijdig ict-oplossingsgericht bedrijf dat zich specialiseert in consultancy, managed services/staffing en cloud computing.
  • iCapps uit Antwerpen: ict-bedrijf dat gespecialiseerd is in zakelijke mobiele oplossingen. Design en gebruiksvriendelijkheid primeren.
  • DTM uit Antwerpen: taxibedrijf dat onlangs Metropole Taxi overnam en zich tot doel stelt de gemiddelde wachttijd voor een taxi te beperken tot hooguit 5 minuten.
  • Zensor uit Brussel: een spin-off van de Brusselse universiteit  die zich toespitst op corrosie monitoring.
  • Xtra Interim and Select uit Antwerpen: een team gedreven HR-consulenten met een brede sectorkennis.