Antwerpen – Half november start de Nannyschool met professionele opleidingen. Op het einde van de rit moet dit degelijk geschoolde nanny’s opleveren die met kennis van zaken aan de slag gaan bij gezinnen.

Greet Kikkert, initiatiefneemster van ‘Nanny in Nood’: “Een goede nanny is zoveel meer dan een oppas. Hij of zij stelt alles in het teken van het kind. De opdracht gaat gepaard met grote verantwoordelijkheden.”

Ervaring met gezinssituaties

Greet Kikkert heeft in deze materie heel wat expertise opgebouwd. Met een pedagogisch diploma hoger onderwijs op zak werkte ze eerst als opvoedster met probleemjongeren tussen 2,5 en 18 jaar in een observatie-oriëntatiecentrum. Nadien was ze 13 jaar werkzaam als leerkracht huishoudkunde en verzorging. Ze coördineerde toen ook 3 jaar lang het Proeftuinproject Gezinsmanagement.

Greet behaalde zelf een getuigschrift als nanny en werkte vijf jaar als professionele nanny bij verschillende gezinnen. “Ik was enkele jaren inwonende nanny en begeleidde de kinderen onder meer naar het buitenland en evenementen. In crisissituaties was ik hun steun en toeverlaat.”

Groeiende vraag

“De taken van een nanny zijn heel uiteenlopend. Dat gaat van licht huishoudelijk werk en huiswerkbegeleiding tot vervoer naar school en de hobby’s, de organisatie van reizen en vakanties met de kinderen, hun verzorging en de afspraken voor hun medische opvolging. Een nanny werkt in team met de ouders en ondersteunt hen ook bij de opvoeding.”

Vanuit haar persoonlijke ervaring en de groeiende vraag naar nannies startte Greet Kikkert een jaar geleden ‘Nanny in Nood’ Dit nannybureau uit Brecht ondersteunt gezinnen voor korte periodes – vanaf 4 uur. Maar ook de vraag naar een nanny voor een lange periode neemt toe.
Greet Kikkert: “De nannies die bij gezinnen worden geplaatst, willen wij met Nanny in Nood verder blijven coachen en begeleiden. Vanuit de groeiende vraag naar professioneel opgeleide nannies is de Nannyschool tot stand gekomen.”

Opleidingsformules

De Nannyschool biedt drie opleidingsformules aan die worden gegeven in Blue Point Antwerpen (Berchem). In het weekend zijn er ook dagopleidingen voorzien in het Schaliënhuis in Loenhout. Er kunnen maximum 10 cursisten per lessenreeks deelnemen.