ANTWERPEN – The Aviation Factory heeft de activiteiten van de Nederlandse nichetouroperator TradeFairs overgenomen. Het Antwerpse luchtvaartbedrijf wil zakenreizigers zo nog makkelijker en efficiënter vakbeurzen laten bezoeken.

The Aviation Factory en TradeFairs kennen een meer dan 10 jaar lange samenwerking die nu tot een overname leidt. De Nederlandse touroperator wordt ondergebracht in de nieuwe vennootschap Tribus.aero. Het operationele centrum van het bedrijf verhuist naar Antwerp Airport.

Rob Maurits, directeur TradeFairs: “Ik ben erg tevreden dat The Aviation Factory mijn levenswerk verderzet. Al meer dan 20 jaar brengen we zakenmensen uit specifieke sectoren naar vakbeurzen. Tribus wil nu die opgedane kennis en ervaring ook verlenen aan onder meer voetbalfans die een wedstrijd in het buitenland willen bijwonen, Harley Davidson-fans die een motorevenement willen bezoeken, of liefhebbers van oude wagens die naar een oldtimerbeurs gaan.”

Carl Legein, ceo van The Aviation Factory: “Naast marktleider in de Benelux in het organiseren van luchtvervoer op maat, zijn we ook een laboratorium voor creatieve initiatieven. Zo omvat onze groep bijvoorbeeld Vizion Air, de eerste Belgische boutique airline. Als nichetouroperator heeft Tradefairs een solide reputatie opgebouwd en deed het in het verleden al vaak een beroep op de vliegtuigen en diensten van Vizion Air. De overname van hun activiteiten zijn dan ook een mooie aanvulling op ons bestaand aanbod.”

Rob Maurits zal zijn werkzaamheden bij TradeFairs gewoon verderzetten. Thomas Van Meerbeeck, partner bij The Aviation Factory en hoofd van de afdeling private jets, zal het team van TradeFairs versterken.