Nee, het is geen rijdende bibliotheek

Slim naar Antwerpen

Slim naar Antwerpen

De stad Antwerpen lanceerde zopas de Mobilotheek, een initiatief van Slim naar Antwerpen, om pendelaars gratis de kans te geven een ander vervoermiddel uit te testen voor hun woon-werkverplaatsingen. De Karel de Grote Hogeschool stapt voor de nieuwe campus Zuid als eerste bedrijf mee in het project.

De Mobilotheek biedt werknemers van ondernemingen in de stad Antwerpen gedurende twee weken de kans om zich anders te verplaatsen van en naar hun werk. Ze kunnen kiezen uit een stadsfiets, elektrische fiets, plooifiets, bakfiets of fietskar. Daarnaast kunnen pendelaars dankzij De Lijn gratis de bus of tram uitproberen. Ook de Velo-deelfietsen behoren tot het pakket. Daarnaast zijn combinaties mogelijk. Zo kunnen pendelaars bijvoorbeeld De Lijn en Velo combineren.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Antwerpen staat voor een grote mobiliteitsuitdaging. De grote infrastructuurprojecten die momenteel en in de komende tijd de stad klaarstomen voor de toekomst hebben een enorme impact op de mobiliteit. Daarom willen we mensen doen nadenken over hun vervoer, zeker tijdens de spits. Met Slim naar Antwerpen zetten we hierop in. We informeren de burgers en proberen hen te verleiden tot verschillende mobiliteitsalternatieven die in de stad te vinden zijn. De Mobilotheek gaat nog een stap verder. Hiermee kunnen pendelaars ontdekken hoe ze op een andere en slimmere manier naar de stad kunnen komen.”

De Mobilotheek is beschikbaar voor ondernemingen met meer dan 150 medewerkers. Voor kleinere bedrijven is er de mini-Mobilotheek, waarbij de werkgever gedurende een maand twee elektrische fietsen en een plooifiets ter beschikking krijgt. Die  kunnen meerdere werknemers uittesten. De werkgever kan ook weekpassen voor tram en bus.van De Lijn aanvragen.

Levanto, een sociale onderneming die duurzame en betaalbare tewerkstelling realiseert in Vlaanderen, levert in opdracht van stad Antwerpen de fietsen bij ondernemingen die de Mobilotheek aanbieden aan hun werknemers. Levanto staat in voor de instructies bij ingebruikname alsook het onderhoud van de fietsen.