New ECS Technics draait op volle toeren

ecsHet elektrobedrijf ECS Technics uit Wilrijk ging eind verleden jaar failliet. Afdelingsverantwoordelijke Oliver Boehlen aarzelde niet en zette met New ECS Technics een snelle doorstart op. Hij nam het handelsfonds, de goederen, de materialen en de handelsnaam over. Vier maanden later gaat het “uitstekend” met het bedrijf.

Verwarring alom toen ECS Technics, een bekend elektrobedrijf uit Wilrijk over kop ging. Oliver Boehlen besefte dat hij geen tijd mocht verliezen en nam het initiatief om het bedrijf opnieuw op te starten. Vandaag werkt hij weer met 20 mensen. De meeste klanten zijn gebleven. “Alleen kunnen wij met 20 man uiteraard niet meer aan wat wij vroeger met 120 man deden. Wij hebben dus een aantal klanten noodgedwongen moeten laten gaan maar in de gegeven omstandigheden doen wij het vandaag zeer goed.”

Toch is het overal brandjes blussen. De klanten hangen aan de lijn en dan mag je ze niet ontgoochelen. Vandaar dat er geregeld nog bijkomende mensen aangeworven worden. “Wij putten daarbij uiteraard uit de personeelslijst van vroeger. Wij weten op die manier wat we aan elkaar hebben. Weet je, wij werven die mensen opnieuw aan met dezelfde anciënniteit als vroeger. Wij hebben onlangs nog iemand met 25 jaar dienst terug in de boot genomen.”

De orderportefeuille aan elektro-orders en onderhoudsopdrachten evolueert ondertussen uitstekend. Het gaat alleen allemaal wat sneller dan voorzien. “Wij zien de toekomst dus heel optimistisch tegemoet”, zegt Boehlen. “Alleen zullen wij dat, zeker wat personeelsbezetting betreft, in vrij afgeslankte vorm blijven doen.”