BVI.BE, ontwikkelaar van bedrijvenparken met hoofdzetel in Wommelgem,  heeft een vergunning gekregen voor een nieuw bedrijvenpark. Dat wordt gebouwd aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich.

Het bedrijvenpark Gate 7 biedt 30.000m² aan bedrijfsruimte. In het nieuwe Smart Business Park komen oppervlaktes vanaf 180 m2 per unit. De units kunnen onderling worden gecombineerd. 

Tegelijk met de voorstelling van het nieuwe project wordt ook het nieuwe park Satenrozen, eveneens in Kontich, officieel geopend. Dit is eveneens een project van BVI.BE. De eerste spadesteek daarvoor werd vorig jaar gegeven door de Kontichse burgemeester Bart Seldeslachts.

In de persmededeling zegt ontwikkelaar BVI.BE dat Gate 7 zich onderscheidt door zijn vernieuwende karakter. Het beantwoordt bovendien de strengste normen op het vlak van milieu , energieverbruik en isolatie, zegt het perscommuniqué. 

Multifunctionele bedrijfsunits op maat

Het nieuwe park is voorzien van camerabewaking, alarmsysteem, branddetectie en klimaatregeling die vanop afstand zijn te bedienen met een smartphone. Zo kan de poort bijvoorbeeld gemakkelijk bediend worden voor een nachtlevering, zonder zelf aanwezig te moeten zijn. Naast slimme verlichting, koelplafonds en laadpunten voor wagens en fietsen. 

 

 

De KMO – units kunnen gecombineerd worden om aan de noden van de klant tegemoet te komen. Het is mogelijk om deze units in te richten als labo’s, magazijnen, ateliers, kantoren en/of B2B showrooms. De verkoop en verhuur worden verzorgd door makelaar EPMC.

Ontwikkelaar BVI.BE is al 25 jaar actief als ontwikkelaar van KMO-zones. Het bedrijf helpt KMO’s bij het ontwerp en de bouw van hun bedrijfspand. Voor het bedrijventerrein Satenrozen dan nu wordt geopend ging ruim een jaar geleden de eerste spade in de grond.