Wilrijk – De nieuwe indoor sneeuwbaan Aspen van 12.000m² is op 27 oktober geopend. Door een op maat gemaakte energie-efficiënte installatie optimaliseert deze indoorskipiste het energieverbruik.

Yves Champagne, “Het was een hele uitdaging, maar het doet me veel plezier dat er nu een echte én duurzame sneeuwbaan in Wilrijk is!”

Borstelpiste na 30 jaar vervangen door indoor sneeuwbaan

Yves Champagne nam de bestaande borstelpiste tien jaar geleden over en maakte van Aspen een open huis waar iedereen welkom is. 30 jaar na de oprichting van Aspen is de stalen constructie van de skipiste vervangen door een gloednieuw complex: de indoor sneeuwbaan.

“Met een lengte van 240 m, een breedte van 50 m en een vrije hoogte van 15 m in de buik voorziet de piste de nodige ruimte voor elk aspect van de sneeuwsport en stelt ze beleving voorop, het ganse jaar door en voor het hele gezin, jong en oud. Zowel beginnende als doorgewinterde sneeuwsporters kunnen bij Aspen 365 dagen per jaar hun hart ophalen”, zegt Champagne.

Ambities

Het managementteam achter Aspen bestaat uit vier initiatiefnemers: Yves Champagne, Bram Hendrickx, Frank Olyslager en Guido De Vos. Aspen zal gemiddeld 20 voltijdse medewerk(st)ers tewerkstellen.

Aspen versterkt de bestaande recreatiecluster in Wilrijk naast de voetbalterreinen, de wielerpiste en de schaatsbaan en heeft een intensieve samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen voor het ondersteunen van topsporters, het opleiden van trainers en het vormen van monitoren.

Slim energieverbruik

Aspen neemt een voortrekkersrol in duurzaam ondernemen en slim energieverbruik door gebruik te maken van de modernste technologieën.
“Op alle fronten willen we energie besparen. De restwarmte wordt gebruikt voor de centrale verwarming, recuperatie van regenwater voor sanitair en spoelwater, gebouwbeheersysteem, isolatie van 20pir, grondkoeling onder de sneeuwbaan,.. Dit zijn maar enkele moderne technologieën van ons slim energieverbruik”, zegt Yves Champagne.
Voor de overige energieconsumptie rekent Aspen op de expertise van O. Dankzij O. koopt Aspen optimaal Belgische groene stroom aan tegen de laagste prijs en hoeft Aspen niet meer met zijn energiecontracten bezig te zijn.
In een latere fase wil Aspen zelf energie produceren met een toekomstig zonneproject.