Nieuw magazijn voor Magnetrol

zeleMagnetrol International heeft zijn vestiging in Zele uitgebreid met een ruim 5.000 m² grote nieuwbouw op dezelfde locatie. Het nieuwe gebouw werd feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van oa. de Amerikaanse CEO van de groep uit Chicago. Magnetrol is een leverancier van zogenaamde hoogwaardige niveau- en debietinstrumenten voor de olie-, de gas- en de energiesector. De meting van het vloeistofniveau kan in die industrie veelal vitaal zijn. Magnetrol zette onlangs ook een assortiment aan apparaten voor de biowetenschappen en de voedingsssector in de markt.

Magnetrol is al meer dan 42 jaar gevestigd in de Heikenstraat in Zele. De gebouwen waren in de jarenlange expansie van het bedrijf té klein geworden stelt general manager Marc Braet. De 140 personeelsleden liepen elkaar bijna werkelijk voor de voeten. Vandaar de beslissing om te investeren in een nieuw magazijn.

Het nieuwe bedrijfsgebouw is een toonbeeld op het vlak van duurzaamheid. “Wij zijn er trots op dat de gebouwen in Zele ontworpen zijn om het gebruik van energie en water te optimaliseren en de milieu-impact van vervuiling, transport, materialen en afval tot het minimum te beperken,” zei Jeff Swallow, de CEO van Magnetrol daarover.

Magnetrol bewerkt vanuit Zele vooral de Europese, de Afrikaanse en de Indiase markt. Ook het Midden-Oosten wordt mee aangestuurd vanuit het Waasland. 95% van het aanbod uit Zele wordt de facto opnieuw geëxporteerd. Tot de Belgische klanten behoort oa. Electrabel met zijn kerncentrales in Doel en Tihange.

Het bedrijf stelt vandaag 140 mensen tewerk. Er is op termijn ruimte voor bijkomende aanwervingen.