Populaire en gevestigde evenementen zoals de HavenChallenge (de vroegere Havenrun), de Vlaamse Havendag en het Drakenbootfestival worden vanaf dit jaar ondergebracht in een gloednieuw tiendaags festival dat plaats vindt van 8 tot en met 17 september op en rond het Eilandje. 

All-in one

‘Part of Antwerp’ is het nieuw festival boordevol activiteiten voor jong én oud dat georganiseerd wordt door eventmarketingbureau Zanzibar, ondersteund door het Havenbedrijf Antwerpen. Populaire evenementen en gevestigde waarden zoals de HavenChallenge, de tweejaarlijkse Vlaamse Havendag en het Drakenbootfestival worden gebundeld tot één groot festival, aangevuld met tientallen nieuwe festiviteiten. Zo zijn er straattheater, 3D Street Art, live optredens en party’s, een foodtruck event, ‘Dining on water’, ‘Part of the Sky’,… en zelfs een job- en netwerkevent. De brede programmatie maakt dat iedereen aan zijn trekken zal komen.

Goed gevuld en gevarieerd programma met voor ieder wat wils

“Wat als we alle populaire evenementen van eerste helft september rond het Havenhuis en het Kattendijkdok eens bundelen tot één groot festival, tien dagen lang…?”, dacht Luc Van Hove, eigenaar van het Antwerpse eventmarketingbureau Zanzibar en bezieler en organisator van het evenement. “De geleverde productie- en marketinginspanningen voor en door elkeen van de bestaande events, waren gigantisch. We zagen al snel het potentieel in het samenbrengen tot één groot festival, aangevuld met tal van nieuwe activiteiten. Je krijgt dan een natuurlijke kruisbestuiving van publiek en deelnemers!”

Marc Van Peel, schepen voor de haven: “Toen Zanzibar het idee rond Part of Antwerp kwam voorstellen, hoefden we niet lang na te denken of we hierin zouden meestappen. Als Havenbedrijf doen we al langer inspanningen om haven en stad dichter bij elkaar te brengen. Wat beide verbindt, is de rivier die Vlaanderen zoveel welvaart biedt. Dat er nu een festival wordt gecreëerd op, rond en naast het water, is de perfecte vertaling van een Stad aan de Stroom.”

Ook ruimte voor een jobgerelateerd luik

Op woensdag 13 september wordt een jobevenement georganiseerd door WannaWork dat de kloof wil dichten tussen jongeren en jobs en hen online én fysiek samenbrengt.
Op donderdag 14 september vindt nog een ander jobevent plaats in samenwerking met Talentenstroom en Talentenfabriek. Focus ligt daarbij op ‘de haven en haar werkgelegenheid’.
Meer info over de volledige programma vind je hier.