In 2015 lanceerde Vincent Hellemans met zijn toeristisch sfeermakersbedrijf, dat weldra nieuwe kantoren opent in de Indiëstraat tegenover de Antwerpse Brouw Compagnie, City Golf in Antwerpen. Vandaag stelt hij City Foot Golf voor.

Vincent Hellemans: “Het succes van City Golf heeft ons ertoe aangezet om een aanvulling te ontwikkelen. Vandaag lanceren we City Foot Golf in Antwerpen dat nergens anders ter wereld bestaat.”

Wat is City Golf nu ook weer?

Voor wie City Golf nog niet kent. Dat zijn begeleide stadstours waarbij men met aangepaste balletjes golf speelt en tussendoor de leukste verhalen over Antwerpen en bezienswaardigheden voorgeschoteld krijgt. Het concept speelt in op meer beleving in de stad en bleek van bij het beging een succesformule te zijn. In 2017 verkenden bijna 18.000 mensen met City Golf de historische binnenstad.

Het nieuwe concept: City Foot Golf

City Foot Golf wordt niet met golfclubs, matjes en zachte golfballetjes gespeeld, maar met een zachtere voetbal en mobiele targets. Het speelt zich ook niet af in de historische binnenstad. City Foot Golf is een interactieve wandeling op het Eilandje, een buurt in volle ontwikkeling met een rijke geschiedenis.
“Hoe het Eilandje vroeger was en hoe het zich ontwikkeld heeft, willen we graag dichter bij de mensen brengen én combineren met een originele activiteit”, zegt Hellemans.

Een idee voor een teambuilding…

Elke tour wordt professioneel begeleid. City Foot Golf is ideaal als teambuilding voor bedrijven en individuen in groep met een streepje competitie. Het kan vanaf 6 tot 48 personen, verspreid over meerdere targets, gespeeld worden.
“Door onze ervaring met de organisatie van City Golf weten wij hoe we dergelijke toeristische tours kwalitatief in de stad moeten opzetten. Doelstelling van onze initiatieven is dat we plezier maken en mensen rondleiden, zonder het straatbeeld te hinderen of schade te veroorzaken. We geven de deelnemers gecontroleerde, doch uitdagende, opdrachten die ze met een zachtere voetbal afwerken. Het is dus niet de bedoeling om een gevaarlijke situatie te laten ontstaan of overlast te veroorzaken. Is er toevallig toch schade, dan zijn onze deelnemers hiervoor verzekerd”, benadrukt Vincent.  
Met het WK voetbal in het vooruitzicht wil Hellemans enkele speciale programma’s uitwerken, ondermeer City Beer Foot Golf.

Info: Facebook: cityfootgolf  en Instagram: cityfootgolf.be

(c) foto’s City Golf Tours