In Borsbeek is een nieuwe vestiging van 800 m² van Schoenen Torfs geopend. Het gaat tevens over een nieuw winkelconcept dat voor meer inspiratie en shopplezier moet zorgen.

Wouter Torfs: “Wij willen onze doelgroep die héél breed is echt meer ‘experience’ geven. Dat wordt door oud en jong gesmaakt. Natuurlijk zal dit hippere concept ook meer jongeren aanspreken.”

Nieuw concept dat verder geleidelijk aan wordt aangepast

Het nieuwe winkelconcept van Schoenen Torfs in Borsbeek is een toekomstbestendige winkel die shoppen nog aangenamer moet maken. De keuze van het pure materiaalgebruik, de aangepaste beeldtoepassingen, de vormgeving én de persoonlijke service zorgen voor een unieke shopbeleving.
Torfs heeft niet het volledige voormalige pand van Lenders Mode in Borsbeek dat in 2016 zijn deuren sloot ingenomen. Binnenkort zal ZEB in de andere helft een modevestiging openen.
“Een Torfs-winkel wordt om de zeven jaar verbouwd. Dat zal dus de globale duurtijd zijn om de andere 75 winkels te vernieuwen. Uiteraard zal dit nieuwe concept in de loop van die tijd verder aangepast worden”, stelt Wouter Torfs.
Volgend jaar worden de winkels in Edegem en Halle in hetzelfde concept gestoken als dat van Borsbeek.

Inspireren en verrassen

In de nieuwe winkel wordt de klant geprikkeld met uitgebreide schoencollecties, nieuwe trends en fashioninspiratie.
“Dat doen we onder andere door volledige outfits te tonen. Naast de grote collectie schoenen voor dames, heren en kinderen vind je in de winkel tal van accessoires zoals handtassen, sjaals, juweeltjes, sokken,…”, zegt Wouter Torfs.
Met een afzonderlijke webzuil, centraal in de winkel, wordt de link gelegd online en fysieke shop. Naast het exclusieve webonly assortiment, krijgen klanten zo snel toegang tot het volledige Torfs-aanbod in alle maten.

Kinderen, koffie en kranten

Wouter Torfs: “We mikken in de winkel meer dan ooit op beleving. De koffiebar waar je tijdschriften en kranten kan lezen, de vele accessoires die we naast het grote schoenenaanbod voorstellen, de ruime kinderspeelhoek,… ze maken van een bezoek aan deze winkel een totaalervaring.”
De nieuwe kinderhoek in de winkel in Borsbeek is een project waarbij de kleinste klantjes als echte architecten aan de slag gingen om de speelhoek van hun dromen te ontwerpen. Het resultaat is een speelboom met klimmuurtje, glijbaan, lees- en bouwhoekje.

Over Schoenen Torfs

Het familiebedrijf Schoenen Torfs is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende schoenretailer met 76 winkels in Vlaanderen en een online shop in België en Nederland. Sinds 2006 is het bedrijf één van de beste werkgevers van België en vanaf 2006 is Torfs ook jaarlijks verkozen tot Beste Winkelketen van België in de categorie schoenen.

 Een foto impressie (c) foto’s Schoenen Torfs – ListenUp