Nieuwbouw Garage Gwijde schiet op

geveltjeUiterlijk tegen het einde van het jaar moet de nieuwbouw van de Garage Gwijde in Putte-Kapellen klaar zijn. Tegen dan wordt alvast een feestelijke opening gepland. Garage Gwijde is goed bekend in de brede regio. Als verdeler van Suzuki en Nissan heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd.

Garage Gwijde heeft in al die jaren een mooie marktaandeel opgebouwd. De familie de Dooj nam de installaties in 1997 over en bouwde ze verder uit. De groei van de activiteiten was de aanzet tot plannen om de garage uit te breiden.

De bestaande gebouwen werden vooraf vakkundig gesloopt door Grondwerken Willemsen uit Kalmthout.Algemene Bouwwerken Ben Aerden, eveneens uit Kalmthout kreeg de eigenlijke bouwopdracht toebedeeld en is sindsdien volop aan de slag.

De gebouwen waren door de tijden heen verouderd en niet functioneel meer, waardoor de verbouwingen noodzakelijk werden. Zodra de bouwwerken klaar zijn zullen de beide showrooms met elkaar verbonden worden. De burelen en het onthaal werden centraal tussen beide showrooms ingeplant, wat de efficientie uiteraard ten goede komt. Niet enkel de gebouwen worden ruimer, ook het aanbod van merken wordt verruimd, zo komen er naast Suzuki en Nissan ook Mazda en Isuzu erbij.

Het ontwerp voor dit project werd opgemaakt door architect Daniël Corten van CoDa Architectenvennootschap bvba uit Kapellen. De stabiliteitsstudie werd uitgevoerd door Sibbex + uit Hoogboom.

Garage Gwijde verkoopt niet enkel nieuwe wagens. Er is tevens een ruim aanbod aan tweedehandswagens, auto-onderdelen en accessoires. Uiteraard worden de wagens er ook onderhouden.

Foto: artist impression van wat de nieuwe gevel wordt.