Sint-Niklaas – Een maand vroeger dan gepland kan Hotel Serwir uitpakken met een gloednieuwe annex aan het hotelgebouw langs de Koningin Astridlaan. Met de oplevering van de indrukwekkende aanbouw – in totaal zo’n 1000 m2 – werd een belangrijk investeringsproject afgerond.

Serge Vermeersch, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Hotel Serwir: “Een investering die zijn vruchten zal afwerpen. De bestaande kamers werden grondig gerenoveerd, de technieken werden aangepakt, het gebouw werd geïsoleerd. Deze nieuwbouw vormt een sluitstuk. We blijven groeien. Niet alleen blijven hotel en brasserie een trekpleister voor privé- en zakenmensen in het Waasland en de ruime omgeving, we verwelkomen ook steeds vaker internationale gasten.”

Alles is voorzien

Architecte Francesca de Fonseca uit Gent slaagde erin het nieuwe gebouw bij het bestaande te laten aansluiten, zowel qua esthetiek als wat de praktische verbinding tussen beide betreft. De gebroeders Dimitri en Serge Vermeersch die samen het management waarnemen van Stars of Flanders, de eigenaar van onder meer Hotel Serwir, wilden geen enkele toegeving doen op vlak van kwaliteit. Interieur, comfort en technologische innovatie behoren dan ook tot de top van wat vandaag op de markt beschikbaar is. 
“Van satelliettelevisie over wifi tot het meest moderne aircosysteem … alles is voorzien om het verblijf van al onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken”, zegt Serge Vermeersch. 

Positief verhaal

De bouw van het nieuwe kamercomplex verliep volgens het boekje. De vooropgestelde timing werd meer dan gerespecteerd. De exploitatie en activiteiten van hotel en brasserie hebben niet onder de werken geleden.
“De keuze om geen extra verdieping bovenop het bestaande gebouw te voorzien, maar een apart blok te bouwen, was precies om die reden een bewuste keuze. Het cliënteel heeft amper gemerkt dat achteraan het terrein naarstig werd gewerkt”, zeggen de broers Vermeersch.

Dat een hogere kamerbezetting leidt tot een goed draaiende brasserie, kon al geruime tijd worden vastgesteld. De actuele uitbreiding van de hotelcapaciteit zal die bezettingsgraad alleen maar ten goede komen, net als de tewerkstelling. Hotel Serwir voorziet de aanwerving van zeven nieuwe medewerkers in verschillende functies. “Zij zullen een fantastisch team van 37 medewerkers vinden. Uiteindelijk vormt het personeel de schakel tot succes”, aldus Dimitri Vermeersch. “Ons cliënteel zijn vaak binnen- en buitenlandse gasten van ondernemingen in de nabije bedrijvenzones in Sint-Niklaas, Lokeren, Beveren, Bornem en Puurs, maar ook havenbedrijven uit Antwerpen kiezen steeds vaker voor Hotel Serwir. Dankzij de uitbreiding kunnen we hen voortaan in nog grotere getale verwelkomen.”