Hemiksem – Lamifil NV, fabrikant van hoogspanningskabels, spoorwegbovenleidingen, draden en draadproducten, heeft Johan Ameel aangesteld als ceo. Hij volgt John Dejaeger op die de Raad van Bestuur en de nieuwe ceo nog blijft adviseren.

John Dejaeger: “Lamifil is geëvolueerd naar een toonaangevende internationale fabrikant en dankt haar groei, sterke traditie en goede reputatie aan de constante focus op kwaliteit en service en aan het vertrouwen van de klanten. Samen met het sterke managementteam is Johan Ameel de juiste man om het volgende hoofdstuk van het Lamifil succesverhaal te schrijven.”

Groeiambities verderzetten 

Johan Ameel heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende fucnties in internationale industriële bedrijven, waaronder Packo Inox en Corus Aluminium. Hij behaalde masterdiploma’s in industrieel management, mechanische en elektrische energietechniek en bedrijfsbeheer. 

De nieuwe ceo zal het algemeen strategische en operationele beheer van het bedrijf op zich nemen en de groeistrategie uitvoeren. Wat dat laatste betreft, zal Lamifil zich meer en meer richten op innovatie om haar positie als voortrekker in de sector te versterken en om blijvend in te spelen op klantenbehoeften en marktuitdagingen.
Dit gaat gepaard met aanzienlijke nieuwe investeringen in productieprocessen en infrastructuur. Daarnaast zal de ontwikkeling van nieuwe producten en legeringen voor de drie belangrijkste bedrijfseenheden worden versneld: aluminium en legering hoogspanningskabels, koper en legering spoorwegkabels en halfafgewerkte aluminium, koper en legeringsdraden.

Johan Ameel: “We willen ons op de markt onderscheiden door onze klanten innovatieve producten en uitstekende services aan te bieden. Tegelijk zullen we ons bedrijf op een duurzame manier blijven ontwikkelen en engageren we ons voor het welzijn, het milieu en de veiligheid en de gezondheid van onze werknemers.”