VLM Airlines krijgt er vanaf 12 februari enkele nieuwe Europese bestemmingen bij. Dan wordt er vanuit Deurne ook gevlogen op Birmingham, Maribor (Slovenië) en München. Op elke van die nieuwe routes wordt op maandag tot en met vrijdag eenmaal per dag heen en terug gevlogen. 

Op dit ogenblik vliegt VLM Airlines enkel tussen Antwerpen en London City Airport. Later deze maand, op 22 januari, wordt gestart met vluchten tussen Antwerpen en Zurich. Nog twee weken later komen er de vluchten naar de nieuwe bestemmingen bij. “Zowel Birmingham, Maribor als München zijn niet alleen interessante bestemmingen voor zakelijke doeleinden maar hebben ook op toeristisch vlak heel wat moois te bieden” zegt Karl Rickard, de CEO van VLM Airlines. 

Nieuwe hub in Slovenië

Hij voegt eraan toe: “Meteen worden ook onze twee operationele basissen in Antwerpen en Maribor met elkaar verbonden via München. Maribor is na de hoofdstad Ljubljana de tweede grootste stad van Slovenië en is gelegen in het Oosten van het land, niet zo ver van het Oostenrijkse Graz”. VLM-Airlines is een Sloveense onderneming en heeft op die manier een Belgische vliegvergunning voor haar Fokker-toestellen gekregen. Intussen heeft VLM Airlines ook een Belgische licentie gekregen.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s. Alle toestellen zijn geregistreerd in België. 

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V. Die is voor 60 procent in Nederlandse handen. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.