iBike heeft begin december zijn achtste fietsenwinkel in de regio Antwerpen geopend, in de van de Wiellei in Brasschaat. Daar was voorheen de fietsenwinkel van Luverdy gevestigd. Uitbater Ludo Verdyck had er 30 jaar lang zijn goed draaiende fietsenwinkel. 

Ook iBike-eigenaar Marc Groven is trots op de winkel: “Samen met het nieuwe Brasschaatse team en de vele topmerken die iBike verdeelt, geven we een nieuw elan aan deze winkel. En Ludo blijft nog een hele tijd bij ons aan boord.”

iBike is gestart in 2010 in Wilrijk, achter IKEA. Het streefdoel is om 10 winkels te openen in de Antwerpse regio. De formule van iBike bestaat erin dat er ofwel bestaande fietsenwinkels worden overgenomen, of dat er nieuwe worden opgestart. In het geval van Luverdy in Brasschaat gaat het om een overname. iBike probeert wel te kijken naar de behoeften van de regio.

Verder bouwt iBike ook vooral het B2B fietssegment uit met zusterfirma B2Bike. Die biedt bedrijfsfietsenplannen op maat aan aan met een volledige service: verhuur, verzekering en onderhoud. In dat professionele netwerk zijn 40 fietswinkels betrokken.