Nieuwe kantoorgebouwen voor Leo Stevens

marcstevensDe Antwerpse beursvennootschap Leo Stevens and Co heeft nieuwe kantoorgebouwen in gebruik genomen in de Coquillatstraat. Het gaat om de vroegere Distillerie Agra die omgebouwd werd tot kantoren. Leo Stevens positioneert zich als vermogensbeheerder en heeft zich in dit opzicht opgewerkt tot een van de toonaangevende bedrijven uit de sector.

Leo Stevens and Co werd destijds opgezet in 1968 en heeft de turbulente revoluties in de financiële sector sterk  overleefd. Bij de ombouw van een historische beursvennootschap met de focus op beurstransacties tot een vermogensbeheerder is een doelgericht pad gevolgd. Het gaat trouwens niet alleen om private banking, de vennootschap doet ook aan institutioneel beheer voor bv. vzw’s, stichtingen en congregaties. Onder het slogan”puur en persoonlijk vermogensbeheer” heeft de firma een heel eigen portefeuille opgebouwd. Het logo is niet toevallig een parel, een trots juweel dat opgeblonken kan worden.

De uitbreiding van de kantoren vanuit de Schilderstraat naar de Coquillatstraat was voor Leo Stevens and Co de aanleiding om de deuren breed open te gooien en oa. minister van Financiën, Johan van Overtveldt uit te nodigen. De open-deur werd kleur bijgezet door een tentoonstelling van cartoonist Karl Meersman. Die had niet helemaal toevallig de taxshift en de minister in een tekening verwerkt.

De vennootschap stelt vandaag zo’n 30 mensen tewerk en wordt aangestuurd door Marc Stevens, Ingrid Stevens, Erik Stevens, Ive Mertens en Koen D’haluin.

Foto:Marc Stevens.