Nieuwe plooimachine voor Peter Bax

machineDe Nederlandse machineleverancier Landré heeft een zogenaamde 60 tons kantpers Ermak geleverd aan het bedrijf Peter Bax uit Weelde. Het gaat om een machine met een buiglengte van 2.000 mm. Eerder dit jaar had Landré ook al een een grote zesassige 320 tons kantpers geleverd met een buiglengte van 6.100 mm.

De klanten komen tot ver over de grens naar Weelde om er bij Peter Bax hun inkopen aan bouwmaterialen te laten vastleggen. Het gaat dan zowel om stenen, verf, sanitair, PVC, gyproc, isolatiemateriaal enz. Peter Bax is in dit opzicht een groothandel die een sterke marktpositie opgebouwd heeft in de brede regio.

Het bedrijf heeft zich anderzijds ook toegespitst op constructiewerkzaamheden. Het gaat dan voornamelijk om het buigen, snijden en plooien van buizen en platen. Om in die marktsector nog meer gedetailleerd werk te kunnen afleveren heeft Peter Bax in de laatste maanden onafgebroken geïnvesteerd in nieuwe machines. Zoals de nieuwe 60 tons kantpers.

De twee kantpersen die inmiddels operationeel zijn blijken van de zogenaamde Speedbend serie. Om bedienend personeel veilig met de machine te kunnen laten werken zijn deze kantpersen voorzien van het moderne Laser Safe Protection System Arcas en wordt de buigsnelheid op 10 meter per seconde gehouden. Ook het CNC-gestuurde gemotoriseerde bombeersysteem behoort tot de standaard levering. Beide kantpersen zijn uitgerust met een Delem DA-66T 3D besturing met touchscreen bediening, dat geschikt is voor koppeling aan externe programmeersoftware.

Met de grote kantpers kan het bedrijf ook grote lengtes uit één stuk in eigen huis buigen. Peter Bax: ‘Ondermeer de bouw vraagt om steeds grotere lengtes, zoals geveldelen en gootstukken in één stuk. De kleinere 2.000 mm Ermak Speedbend kantpers is bedoeld voor kleinere producten, waarmee de grote kantpers zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor de buigbewerkingen van grote werkstukken. De serviceorganisatie van Landré was voor ons overigens ook een belangrijke item dat meegewogen heeft met de leveranciers-/machinekeuze.’