Met O. in Antwerpen is er een gloednieuwe speler bij op de Belgische gas- en elektriciteitsmarkt. Het bedrijf is operationeel vanuit de – in dit geval heel toepasselijke – Watt-toren aan het Albertpark.

De onafhankelijke energie-broker voor ondernemers ambieert expertise, uitstekende klantenzorg, innovatie, en een competitief, eenvoudig en transparant aanbod als USP. Het bedrijf heeft alvast het vertrouwen van diverse ondernemers kunnen winnen met een start-up-injectie van €300.000 via een nieuwe taxshelter regeling. Met als base line “simply fair” wil de start-up openheid en transparantie in de energiemarkt bewerkstelligen.

Oprichter van O. is Chris Elbers die in zijn vorige loopbaan COO was van een energiebedrijf dat elektriciteit en gas verhandelt en levert in België. “Als leverancier merkte ik dat bedrijven bijna nooit optimaal energie aankopen. Mijn jarenlange ervaring en expertise wil ik nu met bedrijven delen en veel verder gaan dan de klassieke groepsaankopen”, zegt Elbers.

De start-up volgt namelijk de energiebeurzen op de voet en gaat als een broker energie vastklikken, zodat de klant geen enkele prijsopportuniteit meer mist.
Chris Elbers: “Ik weet dat zeer weinig bedrijven hun energieprijs hebben vastgeklikt wanneer die op het laagste peil stond in februari 2016, simpelweg omdat ze niet door hun energieleverancier op de hoogte werden gehouden. Bovendien zorgt O. ervoor dat er geen verdoken marges meer worden genomen.”

Deze werkwijze kan alleen omdat O. volledig onafhankelijk werkt. De start-up wordt namelijk niet door energieleveranciers betaald. De klant betaalt enkel een jaarlijkse vaste abonnementskost, zodat O. zijn energiefactuur kan beheren en optimaliseren. Op de site van O. kan een bedrijf via de O. simulator zelf zijn besparing berekenen.

Chris Elbers en zijn partners Tom Saeys en Jennifer Menten willen een open communicatie naar hun klanten opbouwen met de hulp van persoonlijke energie-assistenten. Tom Saeys leidt het team van energie-assistenten op zodat dit de klanten duidelijk informatie en objectieve adviezen kan geven. Jennifer Menten verzorgt de interne en externe communicatie.