Batibouw heeft zijn deuren geopend en met de bouwbeurs komen er ook weer heel wat nieuwigheden aangewaaid. Een daarvan komt van het Wommelgemse bedrijf in verwarmingsapparatuur Remeha.

Het gaat over de slimme thermostaat eTwist. Hij combineert de functies van een klassieke klokthermostaat met een app voor tablet en smartphone.
De eTwist communiceert met je cv-ketel om de gewenste warmte in de woning te creëren. De thermostaat heeft een groot overzichtelijk kleurendisplay, een makkelijk te bedienen draai-/drukknop, meertaligheid en een heldere menu-indeling. Het lezen van de handleiding is hierdoor zo goed als overbodig.

De thermostaat heeft een ingebouwde wifi-module die je kan gebruiken in combinatie met de gratis twist-app. Instellen van de temperatuur kan van waar je maar wil. Op het toestel kan ook bv. een vakantiewoning worden aangesloten.

Overigens komen met de opening van Batibouw weer de nodige studies over de woonvoorkeuren van de Belgen bovendrijven. Zo blijken 6 van de 10 Belgen nog altijd het liefst in het groen, op het platteland te wonen. Slechts 15 % van de plattelandsbewoners overwegen om te verhuizen naar de stad. Omgekeerd zeggen 20 % van de stedelingen dat ze graag naar het platteland zouden verhuizen. De Belgen zeggen te houden van de rust van het platteland, een eigen tuin en een eigen terras.

Ook willen de helft van alle Belgen hun oude dag het liefst doorbrengen in hun eigen woonst. Toch kijken ze niet al te eg vooruit: maar vier of tien houden rekening met de verbouwingen die daarvoor nodig zullen zijn.