Niko gaat voor Europese normering

danyDany Sturtewagen, de director corporate communication van Niko, is verkozen tot nieuwe voorzitter van CECAPI. Dat is de vereniging van Europese fabrikanten van elektrisch installatiemateriaal. Hij zal deze functie de volgende drie jaar uitoefenen.

Sturtewagen wil hoofdzakelijk inzetten op communicatie tussen de verschillende sectororganisaties. Grotere spelers zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk willen momenteel elk hun stempel op de Europese beleidsvoering drukken. “Als overkoepelende organisatie kunnen we samen sterker wegen op de Europese besluitvorming en komen tot een eenduidige wetgeving met gelijkgestemde normen”, aldus Sturtewagen.

Op deze manier wil hij de elektrische installatie van elke Europese woning zo veilig, energiezuinig en innovatief mogelijk maken. Ook de groeiende renovatiemarkt staat hoog op zijn agenda.

Voor Niko, de specialist in elektrisch materiaal met zes productiesites in Europa en met hoofdzetel in Sint-Niklaas, is de aanstelling van Sturtewagen bijzonder interessant. Zo kan het Belgische bedrijf naast wereldmerken als ABB, Siemens, Legrand en Schneider toch een heel eigen inbreng hebben.

Dany Sturtewagen: “Omdat we een relatief kleine speler zijn, worden we beschouwd als een consensuslid dat uiteenlopende standpunten dichter bij elkaar kan brengen. Dat is trouwens ook de rol die we als land spelen.”